top of page

Als ik wakker word naast jou dan droom ik nog

Als ik wakker word naast jou dan droom ik nog – 5 lessen in de liefde

De meeste dromen zijn bedrog, maar als ik wakker word naast jou dan droom ik nog. Yeah right. Ooit was het een kneiter van een hit. Zongen we het allemaal uit volle borst mee. Terwijl als ik dit lied nu hoor, ik beschamend besef dat door de tijd heen voorkeuren veranderen. Voorkeuren in muziekkeuze, maar ook voorkeuren in het wakker worden. Marco Borsato had het goed voor elkaar. Hij had na het schrijven van deze tekst, zijn schone slaapster al naast zich in zijn bed gekregen. Hij had het proces van jagen en plagen al vooraf laten gaan en zijn doel bereikt. En met niet zomaar een vrouw: Leontine. Zij mocht ’s ochtends zijn bordje omdraaien en Marco voelde zich als de winnaar van het Rad van Fortuin.

Leontine in bed krijgen is niet voor iedereen weggelegd. Maar fortuinlijk voel jij je ook als je één of meerdere nachten doorgebracht hebt met de persoon waar je van droomt. Op een plek waar de meeste dromen voorbij komen: in bed. In die eerste dag(en) komt er overigens vaak weinig van slapen terecht. Je bent de koning(in) van jouw bed en je wilt dat dit gevoel voor eeuwig blijft. In het begin heb je alleen maar oog voor elkaar en ja, liefde kan dan ook echt blind maken. Maar na de prille verliefdheid, waarin je nonstop op jouw roze wolk bivakkeert en je je partner op alle vlakken leuk, sexy, lief en slim vindt, komt er altijd een moment waarin je beseft dat hij of zij ook wel eens mindere kanten heeft. Heel gek, maar het is nét een echt mens.

Hoe zorg je ervoor dat je, zelfs met vouwen in jouw gezicht van het kussen waar je de halve nacht in hebt liggen happen, een pluizig bosje hoofdhaar en een ochtendadem die in de buurt komt van dertien dode ratten, je nog steeds blij ontwaakt? Hoe blijf je nu voor eeuwig gelukkig samen?

Wil jij jouw droomman of –vrouw de komende jaren behouden en naast hem of haar ontwaken in bed met het gevoel dat je de wereld samen aankunt? Sta dan eens stil bij de volgende tips. Als je namelijk zorgt dat dat jouw relatie in balans is, heb je voldoende tijd over voor mooie dromen. En bij beiden speelt het bed een grotere rol dan je denkt 😉

 • 1. Benadruk de positieve punten

 • Buiten bed: complimenten krijgen is altijd leuk! Wat nog leuker is? Complimenten geven. Wel gemeend natuurlijk. Dus vind je dat dat kontje in die broek er overheerlijk uitziet? Ga je er niet alleen aan verlekkeren, maar spreek het ook een keertje uit. En wat je geeft krijg je terug: zo is de cirkel weer rond.

 • In bed: Bij het ontwaken of na een goede vrijpartij. Doen. Gewoon, omdat het leuk is. Echt.

 • 2. Qualitytime

 • Buiten bed: Besef dat het niet gaat om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. Er zit een verschil tussen samen zijn en samen zijn. Kortom, plan bewust tijd met/voor elkaar in. Deel wat je bezig houdt en waar je van houdt. Ga uit eten of naar een concert. Of nog makkelijker; sluit de gordijnen, de televisie en telefoon uit en speel onder het genot van een goed glas wijn jouw favoriete muziek af. Gegarandeerd datje snel eindigt bij het navolgende punt 😉

 • In bed: Ook hiervoor geldt dat het niet om de hoeveelheid tijd gaat, maar hoe je de schaarse tijd goed benut. Zorg voor een juiste balans in de recreëer- en slaaptijd. Slapen is minstens zo belangrijk.

 • 3. Wees avontuurlijk

 • Buiten bed: het leven begint pas als je buiten jouw comfortzone treedt. Doe iedere dag iets wat je anders nooit zou doen. Klein of groot. Dan voel je pas écht dat je leeft.

 • In bed: ik kan hier natuurlijk van alles uit de doeken doen, maar doe ook hier soms dingen die je nog nooit eerder gedaan hebt. Note; Het kan eindigen in een enorme sensationele explosie of een lachbui. Maar ook hiervoor geldt; je voelt dat je leeft.

 • 4. Geef hem/haar de ruimte

 • Buiten bed: Deze mag je letterlijk en figuurlijk toepassen. Klamp je niet vast aan de ander. Loslaten is een teken van vertrouwen. Zorg dat je jouw partner zijn eigen dingen gunt, naast de leuke dingen die je samen met hem/haar doet. Zorg dat je niet continu bovenop hem/haar zit.

 • In bed: Dat mag in bed natuurlijk wel regelmatig. Maar ook daar geldt: laat af en toe los 😉

 • 5. Blijf open

 • Buiten bed: het gros van de Nederlanders heeft geen relatie met een waarzegger. Ik heb mijn vriend in ieder geval nog nooit met een glazen bol zien rondlopen in huis. Wat ik hiermee probeer duidelijk te maken? Dat jouw partner geen gedachten kan lezen. Dus zit je ergens mee en verwacht je hulp? Dan zit er weinig anders op dan dit duidelijk te benoemen. Wees open en eerlijk, zodat je ook als een team kunt functioneren.

 • In bed: jouw partner kan niet ruiken wat je fijn vindt. Dus zorg ook dat je op dit vlak duidelijk communiceert (verbaal of non verbaal, de keuze laat ik aan jou). Als dat helder is, hou je naast de avontuurlijke qualitytime ook nog voldoende tijd over om samen te slapen.

Ik slaap al een aardige tijd met dezelfde persoon, maar zelfs na 4285 dagen open ik ’s ochtends vol verwondering mijn ogen. Mijn zielsverwant. Ik heb met hem lief en leed gedeeld, gelachen, gehuild, gedanst en gefeest. Ik draai mij om.

Ik voel jouw adem en zie jouw gezicht. Je bent een droom die naast mij ligt.

bottom of page