top of page

Lachen! Dat werk.

Gisteravond 22.00 uur. Een appje op mijn werktelefoon en terwijl ik ondertussen met een schuin oog Champignons League aan het kijken was, opende ik hem… Een scherm van een videocall met 10 lachende gezichten. Waarvan 9 collega’s en 1 uitermate bekend gezicht. Die van mezelf.


Een scherm met tien gezichten met een lach van oor tot oor. Waarbij ik mij ook heel eventjes afvroeg of in mijn geval mijn mondhoeken op dat plaatje niet uit zouden scheuren. Een collega had de moeite genomen om deze foto te delen en bedankte mij voor mijn enthousiaste, verbindende woorden op het einde van deze call. Weer een lach op mijn gezicht. Zo makkelijk kan het zijn.


Werken. Voor velen dé manier om geld te verdienen, om met dat geld vervolgens leuke dingen te doen of mooie dingen te kopen. Maar zou juíst niet het werken leuk moeten zijn? En dat je daaromheen ook nog eens allemaal leuke dingen doet, met het salaris wat je verdient? Dat je herinneringen maakt voor het leven, zowel tijdens als na het werk.


Ik hoef jou niet te vertellen dat de meesten van ons meer werken dan dat ze hun partner zien. Terwijl je die – als het goed is – minstens zo leuk vindt. Kortom, ik zou dan ook altijd adviseren dat je werk vind, wat minstens zo leuk is als die partner. Die je ook uitdaagt, als je daar behoefte aan hebt. Die je laat stralen. Die zorgt dat je vleugels krijgt. En is dat niet het geval? Je bent zelf in charge. Jij bepaalt de grenzen. Jij bent de enige die patronen kan doorbreken. Zowel met die partner, als met het werk.


Zorg dat het werk je niet alleen geld brengt (bizar genoeg bij velen nog de drijfveer/ maatschappelijke norm). Maar zorg dat het jou veel, veel, veel meer brengt. Geluk. Voldoening. Erkenning. Passie. Waardering. Verbinding. Een vlam die gaat branden. En het feit dat je met jouw bijdrage de wereld een stukje mooier maakt. Maar daarmee ook vooral jouw wereld. Dag in dag uit. Of je nu voor jezelf werkt of voor een baas.


En hey, zorg vooral dat het plezier brengt. Heel veel plezier. Ik heb regelmatig tegenslagen en hobbels. En ja, ik baal ook echt wel eens. Want innoveren in de wereld van voetbal is nooit makkelijk. Lampen ontwerpen ook niet. En cursussen over persoonlijke groei ontwikkelen ook niet. Maar heeft iemand ooit gezegd dat het makkelijk was? Ik word juist blij van de toppen, omdat ik de dalen ook heb ervaren.


Ik word heel vaak heel gelukkig van het werk wat ik doe. En ik krijg daar nog voor betaald ook. Jij ook? Plezierige werkdag gewenst, lieve mensen!
Comentários


bottom of page