top of page

Het leven. Dat is wat jij ervan maakt.

Oneindig ontelbaar. En dan nog heel veel meer 🖤


Deze twee dansen door het leven heen. Ze groeien op in een gekke tijd. En ik zie ze groeien het afgelopen jaar. Niet alleen in de lengte of de breedte. Zouden ze beseffen dat het leven voor een groot deel maakbaar is?


Te midden van verbijstering en verwondering, wordt iets van ultiem belang zichtbaar. Laat je je leiden door liefde? Of door angst? Deze twee kennen gelukkig nog weinig angst, dus voert liefde de boventoon.


Als je ouder wordt, groeit vaak ook de angst. Om te verliezen. De liefde, vrijheid of de controle. Maar hoe vaak delen we dat? Hoe vaak voeren we een dialoog? Deel wat je van jouw stuk bracht, sta open en luister. Luister goed. Luister écht. En heb begrip voor elkaar, dat brengt ons dichter bij elkaar.


De situatie waarin je zit kun je heel vaak niet veranderen: maar wel de manier waarop je ernaar kijkt. Dans, praat, zing, lach, maak plezier.

Dit kost niets. Wees dankbaar voor wat je wel hebt. En leer jezelf om met een positieve mindset naar het leven te kijken. (Ja, dat kún je leren). Want ieder verhaal, iedere situatie kun je écht vanuit meerdere perspectieven bekijken. Ook deze gekke tijd.

Leef en heb lief. En dans nog een beetje meer. Het leven. Dat is wat jij ervan maakt.

Comments


bottom of page