top of page

Netflixen kan ik ook nog als ik 80 ben...


In mijn zwangerschapsverlof voelde ik het ineens… Het wordt tijd om er een punt achter te zetten. Mijn carrière bij 538. En toch drukte ik die gedachte snel weer weg. Stoppen met een droombaan? Ik zou wel gek zijn. Maar aan de andere kant… Twijfels kwamen en achteraf zie ik: het proces van afscheid nemen begon. De comfortzone is lekker, maar daarbuiten is waar ‘the magic happens’. Ik heb de meest prachtige baan, bij het meest prachtige bedrijf gehad. Ik heb er de mooiste momenten gekend: prachtige trips meegemaakt naar oorden waar ik anders nooit gekomen was, mijn commerciële hart sneller laten kloppen door prachtige samenwerkingen met de meest uiteenlopende partijen, bedrijfsfeestjes meegemaakt waarvan ik het begin nog weet maar het einde niet meer en dan nog maar niet eens te spreken over de ontelbare lachbuien en diepgaande gesprekken die ik heb gehad. Het was mooier dan ik ooit had durven dromen! En ik had er zo nog 10 jaar kunnen werken. 20 zelfs. Maar na 10 jaar is de cirkel rond en stopt mijn muziek met spelen.

Helaas heb ik in die afgelopen 10 jaar naast heel veel geluksmomenten ook verdriet gekend. Maar wat ben ik ongelooflijk dankbaar dat ik heb mogen ervaren dat een werkgever ook kan voelen als een familie, op het moment dat je zelf een familielid verliest. Daarnaast hebben ze mij altijd de ruimte gegeven als ik die nodig had, na het verlies van mijn zusje. En het allermooiste, ze hebben mij de kans geboden om naast mijn fulltime baan mijn eigen bedrijven (in de geest van mijn zusje) op te zetten. Alleen door de jaren heen ben niet alleen ik verandert, maar ook de grootte van ons huishouden en deze bedrijven. Zowel mijn kinderen, als onze bedrijven Mdlight.nl en Mooiedroom.nl zijn gegroeid. Alles wat je aandacht heeft groeit. Aandacht genoeg hoor ik je zeggen, maar inmiddels weet ik niet meer zo goed waar ik tijd over hou om te slapen en dromen. Kortom, jullie zullen begrijpen: van in de lampen hangen, ga ik mij nu volop focussen op lampen verkopen.

Tot slot maak ik van een bedrijf met twee ballen, de transfer naar een bedrijf met één bal. Want één ding weet ik zeker: met de geboorte van een tweede kind is mijn ambitie niet verdwenen en zonder collega’s is het leven een stuk saaier. Dus naast de focus op mijn eigen bedrijf en gezin, zal ik in de winter ook nog een aantal dagen per week aan de slag gaan bij de KNVB als community manager voor hun nieuwe innovatiecentrum. Voetbal is, net als muziek, emotie. Het verbroedert. Het zorgt voor verbondenheid. Het brengt een lach op jouw gezicht. Net als bij muziek is samenspel belangrijk. Een goede leadzanger is niets zonder zijn band. Een spits is niets zonder een teamgenoot die goede voorzetten geeft. Voetbal kan, net als muziek, een taal spreken zonder woorden. Een bal aan je voet, brengt je even naar een wereld ver van hier. Net als een goede track. En gek genoeg gaat van allebei mijn hart sneller kloppen. Ik hoef dan ook niet uit te leggen waarom ik de overstap zal maken, maar om even een zeer bekende voetballer te quoten: “Om gelukkig te zijn, moet je iets doen waar je gelukkig van wordt”. En daar besluit ik dan ook maar mee: volg jouw dromen, hoe groot of klein ze ook zijn. En als je even vastloopt: je weet mij te vinden 😉

Rockse!

Daphne

PS1: Oh, en trouwens… velen vragen mij hoe ik tot dit besluit ben gekomen. Dat in één A4tje vatten gaat niet. Om tot dit besluit te komen heb ik een heel proces doorlopen, maar er zijn wel een aantal zaken die mij enorm geholpen hebben: zoek de stilte op, praat met bekenden, maar ook met mensen die verder van jou af staan over jouw twijfels, stel je daarbij open en kwetsbaar op (ja, ook naar jouw werkgever of naar onbekenden), doe aan zelfreflectie (hoe lastig ook) en kijk écht. En als je daarmee niet verder komt: probeer eens een workshop van Mooiedroom J

PS2: En wat mensen je ook aanpraten: je leeft jouw eigen leven, niet die van iemand anders. In mijn zoektocht heb ik gemerkt dat veel mensen hun eigen denkbeelden projecteren op jou. Dat er veel waardeoordelen zijn. Luister het aan, maar leg het ook weer naast je neer. Met de geboorte van een kind, verdwijnen bij mij nooit mijn ambities. Ik wil er voor ze zijn, tijd met ze doorbrengen, maar ook een voorbeeld voor ze zijn: wat je ook wilt in je leven, ga ervoor. Ik ben ervan overtuigd dat zolang ik gelukkig ben, ik ook de beste moeder kan zijn voor mijn kinderen. En dat ik ze met dit voorbeeld laat inzien dat het leven voor een groot deel maakbaar is. Samenzijn, genieten en schaterlachen zit niet in uren dat je bij elkaar bent, maar in hoe je het ervaart. Het gaat er niet om wat de rest van de wereld ergens van vindt… Er is maar één weg de juiste: doe niet wat ‘hoort’, maar doe waar jij je goed bij voelt.

bottom of page