Netflixen kan ik ook nog als ik 80 ben...


In mijn zwangerschapsverlof voelde ik het ineens… Het wordt tijd om er een punt achter te zetten. Mijn carrière bij 538. En toch drukte ik die gedachte snel weer weg. Stoppen met een droombaan? Ik zou wel gek zijn. Maar aan de andere kant… Twijfels kwamen en achteraf zie ik: het proces van afscheid nemen begon. De comfortzone is lekker, maar daarbuiten is waar ‘the magic happens’. Ik heb de meest prachtige baan, bij het meest prachtige bedrijf gehad. Ik heb er de mooiste momenten gekend: prachtige trips meegemaakt naar oorden waar ik anders nooit gekomen was, mijn commerciële hart sneller laten kloppen door prachtige samenwerkingen met de meest uiteenlopende partijen, bedrijfsfeestjes meegemaakt waarvan ik het begin nog weet maar het einde niet meer en dan nog maar niet eens te spreken over de ontelbare lachbuien en diepgaande gesprekken die ik heb gehad. Het was mooier dan ik ooit had durven dromen! En ik had er zo nog 10 jaar kunnen werken. 20 zelfs. Maar na 10 jaar is de cirkel rond en stopt mijn muziek met spelen.

Helaas heb ik in die afgelopen 10 jaar naast heel veel geluksmomenten ook verdriet gekend. Maar wat ben ik ongelooflijk dankbaar dat ik heb mogen ervaren dat een werkgever ook kan voelen als een familie, op het moment dat je zelf een familielid verliest. Daarnaast hebben ze mij altijd de ruimte gegeven als ik die nodig had, na het verlies van mijn zusje. En het allermooiste, ze hebben mij de kans geboden om naast mijn fulltime baan mijn eigen bedrijven (in de geest van mijn zusje) op te zetten. Alleen door de jaren heen ben niet alleen ik verandert, maar ook de grootte van ons huishouden en deze bedrijven. Zowel mijn kinderen, als onze bedrijven Mdlight.nl en Mooiedroom.nl zijn gegroeid. Alles wat je aandacht heeft groeit. Aandacht genoeg hoor ik je zeggen, maar inmiddels weet ik niet meer zo goed waar ik tijd over hou om te slapen en dromen. Kortom, jullie zullen begrijpen: van in de lampen hangen, ga ik mij nu volop focussen op lampen verkopen.

Tot slot maak ik van een bedrijf met twee ballen, de transfer naar een bedrijf met één bal. Want één ding weet ik zeker: met de geboorte van een tweede kind is mijn ambitie niet verdwenen en zonder collega’s is het leven een stuk saaier. Dus naast de focus op mijn eigen bedrijf en gezin, zal ik in de winter ook nog een aantal dagen per week aan de