Music was my first love

Mijn mannen weten dat ze mijn liefde altijd moeten delen. Ik heb namelijk nog een grote liefde. Muziek. Mijn eerste liefde. Zo eentje waar je altijd een speciaal gevoel bij houdt en wat nooit helemaal overgaat. Ik was er vroeg bij: voordat ik op de basisschool zat was ik al geobsedeerd door de LP-speler. Een paar jaren later breidde deze obsessie zich uit naar een cassettedeck, een walkman en een discman.

Mijn generatie herkent het wel. Cassettebandjes. Urenlang was ik bezig met het opnemen van deze bandjes. Vanaf de radio jouw favoriete lijsten samenstellen (en zelfs aan elkaar praten). Spotify was er niets bij. Het is dan ook niet heel raar dat ik uiteindelijk aan de slag ben gegaan bij een radiostation. Niet als DJ, maar gelukkig op een manier die mij goed past. Ik ben in ieder geval de connectie met muziek niet verloren. Het is alleen maar sterker geworden, met al die muziek-freaks om mij heen. En dan mag ik ook nog regelmatig op ‘werkbezoek’ naar festivals. Je begrijpt: heel vervelend 😉

Het festivalseizoen is weer van start en muziekminnend Nederland vliegt weer uit naar de verschillende uithoeken van het land. Zo ook ik gisteren. Ik besefte mij daar eens te meer wat de kracht is van muziek. Gezicht in de zon, drankje in de hand, ogen dicht en de beats komen binnen. Binnen via jouw oren, maar ze weten toch altijd regelrecht de weg naar jouw hart te vinden. En dat vind ik het mooie aan muziek. Je voelt dat je leeft. Stelt je open. Wordt blij.

Het is mooi om te zien hoe muziek verbind. Verbroederd. Muziek doet iets met ons, dat valt niet te ontkennen. Het is dan ook niet raar dat er dit jaar meer festivals dan ooit lijken te zijn. Het klinkt gek, maar muziek is als een medicijn. Beter nog, als je het mij vraagt. In onze overvolle levens is het fijn om soms even nergens aan te denken. Volledig op te gaan in iets wat jouw gedachten uitschakelt, waardoor je de dagelijkse beslommeringen even vergeet. Maar het kan je juist ook aan het denken zetten. En het kan je terugbrengen naar herinneringen. In 3 minuten muziek, kan voor jaren aan herinneringen liggen.