top of page

Nachtmerrie mondt uit in Mooiedroom

5 jaar geleden begon deze dag heel anders. Ik stond op en besefte mij dat wat er die nacht gebeurt was, geen nachtmerrie was… Mijn zusje was niet meer. Nooit meer samen dansen, nooit meer samen drinken, nooit meer samen lachen. Nooit meer.

Vreselijk vond ik het woord ‘nooit’ na haar overlijden. Ineens begreep ik de allesdoordringende betekenis van dat woord. Het zijn maar twee letters verschil tussen niet en nooit. Maar het verschil is er eentje tussen dag en nacht. Nooit is een andere vorm van afwezigheid, welke snijd door je hart. Het feit dat zij er nooit meer zal zijn en ik nooit meer iets met haar kan delen is keihard.

En we deelden zoveel. Veel plezier, lol, passie voor muziek, reizen en hardlopen. Hoe vaak hebben we niet samen in de kroeg gezeten, mijmerend over onze toekomst, gelachen tot we pijn in onze kaken kregen en gedanst tot de rest van de kroeg meedanste. Wij wisten een lach te brengen op plekken waar verdriet was. Maar we deelden ook diepgang, gedrevenheid en doorzettingsvermogen. Onze ouders hebben ons opgevoed met normen en waarden en duidelijke regels, waardoor we beiden opgegroeid zijn tot twee spontane, gedisciplineerde individuen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Zij is er niet meer, maar ik leef. En die boodschap wil ik ook anderen nalaten. “Life is exactly what you make of it”. Voor je het weet kan het over zijn. Wij hadden de ambitie om samen een bedrijf op te richten. Als kind speelden we al vrijwel dagelijks ‘kantoortje’. Met telefoons en typemachines op een omgebouwde strijkplank. Jaren later werden dit hele brainstormsessies aan de keukentafel of in de kroeg. Naast die grote dosis fantasie hadden we ook een droom. Samen een bedrijf oprichten. Sanne met haar online achtergrond en ik met mijn achtergrond in de commerciële wereld, leek een ijzersterke combinatie. Helaas mocht dit niet zo zijn. Sanne overleed in 2010 geheel onverwachts.

Nu exact 5 jaar na haar overlijden, komt dit bedrijf er tóch. Mooiedroom.nl. Volledig in haar geest, maar nu samen met Maarten. Mijn figuurlijke schouders. Iemand die mij altijd onvoorwaardelijk heeft gesteund, meer dan wie dan ook een luisterend oor is geweest, mij heeft gestimuleerd, mij op momenten dat dat nodig was een spiegel heeft voorgehouden en mij omhoog heeft getrokken op momenten dat ik dreigde te vallen. Zonder hem was deze mooie droom niet zo mooi als dat hij nu is geworden.

Het klinkt cliché, maar je staat zelf aan het roer van jouw leven. Op festivals dans ik als hardste, lach ik de grootste schaterlachen en proost ik tot de drank op is. Ik heb het leven zonder mijn zusje weten te omarmen en geniet. En toch… toch, is daar vaak ineens weer dat gevoel. Dat er iemand naast je had moeten staan dansen. Met je mee had moeten proosten. En mee had moeten genieten. En hoe hard de muziek ook dreunt, het word dan altijd even stil.

Ik had het haar zo gegund. Ik vind het vooral erg voor haar. Ze had nog zo’n mooi leven voor de boeg. Ik heb, ondanks het grote gemis, een mooi leven. En gelukkig is ze op zoveel momenten en manieren bij mij. Herinneringen neemt niemand je af. Nooit. Ik koester elk moment en geniet. Voor twee. Dat ben ik aan haar verplicht.

Voetnoot Mooiedroom.nl is opgericht in de geest van mijn veel te jong overleden, maar vooral knappe, mooie, stoere, slimme zusje Sanne. Mooiedroom.nl helpt middels workshops om doelen helder te stellen en het leven te leiden waar jij van droomt. Bovendien ontwikkelen en verkopen we unieke producten welke naadloos aansluiten bij de thema’s van de workshops. Als blijvend aandenken aan de workshop ontvang je een van deze producten ter herinnering aan jouw droom . Want dromen kan altijd. Alleen moet je soms even wakker geschud worden.

bottom of page