top of page

ABOUT

17869261148080067.jpg
Nachtmerrie wordt Mooie Droom
Daphne van Dijk 

Verlies…

We krijgen er allemaal vroeg of laat mee te maken. De één net wat meer dan de ander.

Ik helaas ook.

Als het om verlies gaat, zijn er twee data waarop ik verlies op een hele intense manier heb ervaren. 10 mei 2010, toen mijn enige zusje plotseling overleed. En 12,5 jaar later op 9 december 2022; dé dag dat Nederland tegenover Argentinië stond op het WK in Qatar.

Gedreven door het plotse overlijden van mijn zusje en mijn ervaringen als innovatiemakelaar in het voetbal, is het mijn missie om de komende vijf jaar de levens van meer dan 50.000 mensen in positieve zin te veranderen. Te laten inzien dat je kracht kunt halen uit tegenslag.

Mijn nachtmerrie werd een mooie droom toen ik ontdekte dat je:
- Zelf verantwoordelijkheid kan pakken na verlies.
- Controle kan houden over (zelf)saboterende gedachten.
- Door humor te gebruiken zaken lichter kan maken.
- Regie en rust moet pakken op de juiste momenten.

Dit pas ik elke dag toe in mijn leven als moeder, vriendin en vrouw. In mijn werk als innovatiemakelaar bij de KNVB, waar ik met een betrokken community vernieuwing breng in het Nederlandse Voetbal. En in mijn bedrijf MDL!GHT, waarin ik met mijn man lampen ontwerp met de boodschap: in donkere tijden is er altijd licht. Hiermee verspreiden we het lichtje van mijn zusje over heel Nederland.

Momenteel schrijf ik aan mijn boek Nachtmerrie wordt Mooie Droom, waarin ik mijn verhaal vertel en met praktische tips aangeef hoe ik alle ballen hoog hou en kracht haal uit tegenslag. Ook laat ik bekende en minder bekende Nederlanders vertellen over hun verlies. En ja, natuurlijk heb ik Louis al benaderd ;-). Ik wil laten inzien dat ieder einde ook een mooi nieuw begin kan zijn en dat je negatieve ervaringen altijd kunt ombuigen naar iets positiefs.

Wij vrouwen beschikken over een unieke skill: zachtkracht. Ik leer vrouwen om (daad)krachtiger te zijn na tegenslag en mannen om wat meer (vrouwelijke) zachtheid toe te voegen. Met dit boek en vanuit mijn zachtkracht wil ik mensen in beweging krijgen. Wat in beide gevallen leidt tot levenskracht. En heb ik dan alle wijsheid in pacht? Zeker niet, maar ik hoop de wereld hiermee nét wat mooier achterlaten, dan toen ik erop kwam.

________________________________________

DAPHNE

17869261148080067.jpg

Daphne (1984), ontzettend nuchter maar soms een stiekeme dromer. Slapen komt ze steeds minder aan toe, aangezien ze moeder is van een heerlijk energieke zoon en dochter. Een droom die uitgekomen is. Bovendien doet ze naast haar werk als innovatiemakelaar bij de KNVB, graag leuke dingen met de liefde(s) van haar leven. Naast haar drukke bestaan en haar slaapgebrek, heeft ze regelmatig dromen.

” Na haar overlijden is Sanne nooit meer zo dichtbij geweest, als met de oprichting van Mooiedroom.nl. Regelmatig hoorde ik haar stem door mijn hoofd galmen, met kritische vragen, heldere opmerkingen en soms zelfs een schaterlach.”

Ik vertel je vanuit mijn eigen ervaring wat ik heb gedaan, hoe ik dat heb gedaan en hoe jij dezelfde strategie kunt toepassen om jouw dromen na te jagen. Mijn levensfilosofie heb ik ontwikkeld door de zoektocht naar geluk na het verlies van mijn zusje, maar ook door mijn eigen ervaringen als ondernemer en zakenvrouw in een mannenwereld. 

bottom of page