ABOUT ME

17869261148080067.jpg
They may say I'm a dreamer... 

Daphne (1984), ontzettend nuchter maar soms een stiekeme dromer. Slapen komt ze steeds minder aan toe, aangezien ze inmiddels moeder is van een heerlijk energieke zoon (2013) en dochter (2017). Een droom die uitgekomen is. Bovendien doet ze naast haar werk als innovatiemakelaar bij de KNVB, graag leuke dingen met de liefde(s) van haar leven. Naast haar drukke bestaan en haar slaapgebrek, heeft ze regelmatig dromen.

Daphne en haar zusje waren onafscheidelijk en naast zussen ook elkaars beste vriendinnen. Als kind speelden ze vrijwel dagelijks ‘kantoortje’. Met telefoons en typemachines op een omgebouwde strijkplank. Jaren later werden dit hele brainstormsessies aan de keukentafel of in de kroeg. Naast een grote dosis fantasie hadden ze ook een droom. Ooit. Ooit als ze later groot zouden zijn, zouden ze gezamenlijk een bedrijf beginnen. Sanne met haar online achtergrond en Daphne met haar achtergrond in de commerciële wereld, leek een ijzersterke combinatie.  Helaas mocht het niet zo zijn… Geheel onverwacht overleed Sanne op 9 mei 2010.

” Na haar overlijden is Sanne nooit meer zo dichtbij geweest, als met de oprichting van Mooiedroom.nl. Regelmatig hoorde ik haar stem door mijn hoofd galmen, met kritische vragen, heldere opmerkingen en soms zelfs een schaterlach.”

Hoe tot Mooiedroom.nl gekomen? 

Ik vertel je vanuit mijn eigen ervaring wat ik heb gedaan, hoe ik dat heb gedaan en hoe jij dezelfde strategie kunt toepassen om jouw dromen na te jagen. Mijn levensfilosofie heb ik ontwikkeld door de zoektocht naar geluk na het verlies van mijn zusje, maar ook door mijn eigen ervaringen als ondernemer en zakenvrouw in een mannenwereld. 

 

Al vanaf heel jongs af aan ben ik gefascineerd door mensen en psychologie. Wat is belangrijk in het leven? Waarom doe je wat je doet? Na de middelbare school wist ik dat ik snel het zakenleven in wilde:  mouwen opstropen en ervaring opdoen. Zodoende heb ik mijn HBO en NIMA-A en B in 2 jaar gehaald en ben ik direct daarna aan de slag gegaan. Daar wis ik al: het leven is voor een heel groot gedeelte maakbaar. Totdat mijn zusje overleed…

 

Het overlijden van Sanne heeft mij inzichten gegeven, maar het is naïef te denken dat daar al mijn ervaring vandaan komt. Natuurlijk is mijn kijk op het leven door deze gebeurtenis wezenlijk verandert en ben ik zelf op zoek gegaan naar wat de essentie van het leven is. Ik heb destijds mijn heil gezocht bij coaches, workshops en ben veel boeken gaan lezen. Boeken die gaan over rouw, persoonlijke ontwikkeling, geluk en mindset. Maar ook gezocht naar hoe je rust kunt creëren door onder andere mindfulness en meditatie. 

 

Ten tijde van het overlijden van Sanne werkte ik fulltime bij Radio 538/Talpa. Nu werk ik als innovatiemakelaar binnen de KNVB en run daar #11, de innovatiehub waar we samen met het bedrijfsleven en de wetenschap verandering en versnelling proberen te brengen in de wereld van voetbal. In mijn werk als manager binnen een zeer snel veranderende markt (in het geval van 538), heb ik geleerd om snel te schakelen en bij veranderingen mee te bewegen. Bij de KNVB breng ik juist die verandering.

 

Verandering brengen in een conservatieve wereld, is het mooiste wat er is. Door beide banen heb ik geleerd dat het met de juiste inzet en mindset mogelijk is om successen te behalen en het mogelijk is om zowel gezin, drukke baan, sociaal leven, sport en een eigen bedrijf te combineren. Daarnaast had ik een voor mij zeer waardevolle coach en heb ik gedurende mijn carrière naast coaches altijd mentoren om mij heen verzameld. Mensen die mij hielpen om zaken vanuit een ander perspectief te bekijken en mij op deze manier bovenal extreem veel geleerd hebben. 

 

Mijn coaches en mentoren in mijn zakelijke loopbaan, maar ook de zaken die ik na het overlijden van Sanne heb aangepakt hebben mij zoveel geleerd, dat ik dit heb toegepast en het mij enorm veel inzichten heeft gegeven. En ook het ontdekken en realiseren van mijn eigen dromen heeft mij zoveel gebracht, dat ik dit nu vooral graag met anderen wil delen.